EnergiWatch

Maersk-aktien bliver langt mere tilgængelig

Når Maersk udsteder fondsaktier, betyder det samtidig, at det bliver langt mere overkommeligt at blive aktionær i selskabet.

A.P. Møller - Mærsks aktier bliver mere tilgængelige, når der bliver udstedt fondsaktier. Det vil sænke kursen markant, som ved et aktiesplit. Mens det ikke er en direktionsbeslutning, bringer det glæde hos administrerende direktør Nils Smedegaard Andersen.

Samlet vil der blive udstedt fire fondsaktier for hver aktie, hvilket reducerer værdien af en aktie til 20 pct. af den nuværende. Da en A.P. Møller - Mærsk-aktie vil gå fr over 60.000 kr. til omkring 12-13.000 kr. stykket, vil det gøre en aktie langt mere tilgængelig for almindelige private investorer. Nils Smedegaard Andersens fokus er dog på sine egne ansatte.

Smedegaard forventer minimalt mere olie i 2014

"Vi er rigtig glade for dette her. En af de ting, jeg hører meget, når jeg rejser rundt og møder vores medarbejdere, er, om aktien ikke kunne blive billigere, så de kan blive aktionærer i os. Dette her giver flere af vores medarbejdere mulighed for at blive aktionærer i selskabet, og det glæder vi os over, siger Nils Smedegaard Anderse på en telekonference oven på regnskabet for fortsætter:

"Der er faktisk også en del fondsforvaltere, der på roadshows har ytret ønske om det. Så vi tror, at dette her vil øge vores investorbase. Men for direktionens vedkommende fokuserer vi på, at det vil være skønt, hvis der var flere af vores medarbejdere, der var aktionærer i A.P. Møller - Mærsk."

Maersk øger udbytte - men Oil skuffer

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs