Desmi løfter forretning til olieindustrien

2013 var et af de bedste år for fynske Desmi Ro-Clean, der leverer udstyr til olieproducerende landes beredskaber mod olieudslip. Driftsresultatet steg mere end 50 procent.
Foto: Hasan Jamali/AP
Foto: Hasan Jamali/AP
AF KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Udviklingen inden for olieindustrien og ikke mindst olieselskabernes planer om at bore i uberørte områder af verden skaber god forretning hos danske Desmi Ro-Clean, som leverer produkter til olieproducerende landes beredskab - oil spill response.

2013 har derfor vist sig som et de bedste år for virksomheden, fortæller Henrik Sørensen, bestyrelsesformand for Desmi Ro-Clean og adm. direktør i moderselskabet Desmi Gruop, til Børsen.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Sidste år havde selskabet et driftsresultat (EBIT) på knap 23 mio. kroner, hvilket er en stigning på mere end 50 pct. sammenlignet med 2012. Overskuddet endte på 16,5 mio. kroner. I løbet af de sidste fire år er selskabets driftsoverskud tredoblet og omsætningen steget markant.

"Vi har været fornuftigt ekspansive og er kommet ind på nye markeder uden at give køb på kvaliteten. Vi er nu til stede i stort set alle olieproducerende lande. Jeg tør godt slå fast, at vi bliver betragtet som den førende teknologileverandør inden for vores niche," siger han til Børsen.

Sydamerika og Afrika er nogle af de markeder, som Desmi Ro-Clean er blevet mere aktiv på, mens selskabet også har udvidet forretningen i flere af de tidligere sovjetrepublikker, særligt Kazakhstan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også