EnergiWatch

Petrobras skærer investeringer med 37 mia. kr.

Brasilianske Petrobras sænket sine investeringsambitioner, der dog fortsat er blandt de højeste hos noget selskab i verden.

Foto: Petrobras

Det delvist statsejede brasilianske olieselskab Petrobras har haft kniven fremme og sænket sit investeringsprogram. Det sker samtidig med, at selskabet præsenterede et fald resultatet i fjerde kvartal, skriver Bloomberg News.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Omsætningen endte i fjerde kvartal på 81 mia. reais svarende til omkring 190 mia. kr., mens resultatet endte på 6,28 mia. reais. Det var et fald på små 20 pct. år til år men dog bedre end ventet i markedet ifølge Bloomberg.

Petrobras fortæller, at selskabet vil skære i sin voldsomme investeringsplan, der lyder på 221 mia. reais frem mod 2018, med 16 mia. reais eller ca. 37. mia. kr. Det er specielt den uprofitable raffinaderidivision, der vil blive investeret mindre i.

Moodys nedgraderer Petrobras

Raffinering er ikke Petrobras stærke side, og det store olieselskabs raffineringsdivision tabte 5,5 mia. reais i fjerde kvartal. Det var bedre end i samme periode sidste år, da det lykkedes selskabet at hæve priserne på raffinerede produkter som diesel og benzin. Med en svag økonomisk udvikling, folkelig uro og et VM på vej spekuleres der i, om Petrobras får lov til at hæve priserne i 2014.

Petrobras' gæld voksede yderligere og stod ved udgangen af 2013 på 114,3 mia. reais eller 265,6 mia. kr. ifølge Bloomberg News.

Mere fra EnergiWatch

Elbiler er ikke altid en gevinst for klimaet - nogle bliver det aldrig

Kører man kun 3.000 km i bil om året, bliver det aldrig bedre for klimaet at køre i en elbil. Kører man 7.500 km om året, går der otte-ni år, før skiftet gavner klimaet, viser ny forskning. Jo længere, man kører, jo bedre bliver klimaregnestykket. For mange kan det være klogt at vente med at skifte til en elbil, lyder rådet fra FDM og forskere ved Aarhus Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs