EnergiWatch

Statoil sparer gratis kaffe væk

Den norske oliegigant vil spare 3,3 mio. norske kr. ved at skrue ned for den gratis kaffe. "Det er så utroligt småligt," lyder det fra fagforeningsleder.

Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil

De norske medier har i den seneste tid været fyldt med historier om, at den norske energikoncern Statoil skal spare milliarder af norske kr. som led i en ny strategiplan.

Det har allerede resulteret i store fyringsrunder, hvilket har skabt stor debat. Men dagens Statoil-historie i Norge handler ikke om afskedigelser, men om kaffe.

Selskabet overvejer nemlig kraftigt at sløjfe den gratis kaffe, som de ansatte kan drikke, når de venter på at blive fløjet med helikopter ud til olieplatformene.

Det kostede således Statoil 3,3 mio. nkr. sidste år, og de penge skal nu muligvis indgå i koncernens bebudede besparelser på 30 mia. nkr. i 2016, og derefter otte mia. nkr. årligt.

Statoil skærer 30 mia kr fra fremtidige investeringer

Men det vækker ikke glæde hos de ansatte.

"Det er så utroligt småligt," udtaler fagforeningslederen Per Steinar Stamnes til flere norske medier.

For godt nok er han enig i argumentet fra Statoil om, at medarbejderne på platformene, som traditionelt er særdeles godt aflønnet, har råd til kaffen selv.

Men siger han:

"Vi skal møde op mindst en time før afrejsen. Der bruger vi vores fritid, for arbejdstiden begynder ikke, før vi kommer ud på platformen. Men nu skal vi altså ikke engang have en kop kaffe betalt, mens vi venter," siger han til Stavanger Aftenblad.

Statoils informationschef Ørjan Heradstveit udtaler, at selskabet snart vil tage en beslutning om den mulige besparelse, men siger samtidig, at kaffen på koncernens kontorer forbliver gratis.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Statoil på vej med nye milliard-besparelser

Statoils nedskæringer er dårligt nyt for leverandører

Statoil lander trist regnskab

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs