EnergiWatch

Nordmænd mangler hænder til at jonglere med oliemilliarder

Norges oliefond fordobler antallet af specialister, der skal forvalte de mange oliepenge.

Foto: Colourbox

Den norske oliefond er på udkig efter flere specialister til forvaltning af fondens formue på 840 mia. dollar eller ca. 4564 mia. kr. De nye ansatte skal hjælpe oliefonden med at få et endnu bedre afkast på aktier.

Det skriver Financial Times.

Fonden, der er verdens største af sin slags, er også en af verdens største institutionelle investorer i aktier, med et ejerskab på gennemsnitligt 1,25 pct. af alle børsnoterede selskaber i verden.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

I et sjældent indblik i den ellers tilknappede oliefond, har chefinvestor Petter Johnsen berettet om, at fonden er på udkig efter flere porteføljemanagere med speciale i specifikke økonomiske sektorer, som amerikanske banker og europæiske forsikringsselskaber.

"Vi bliver nødt til at fordoble størrelsen og indsatsen, så vi rekrutterer aktivt," udtaler Petter Johnsen til Financial Times.

Johnsen afviser samtidig, at det øgede antal specialister indenfor aktier er et tegn på, at selskabet vil skabe større afkast ved aktiv handlen med aktier.

"Det er ikke en handelsstrategi som sådan. Det handler om, at vi har et fokus på de fundamentale faktorer for forretningerne på lang sigt," uddyber Johnsen til Financial Times.

Norsk olie på vej frem - efter 13 års fald

Rekord-afkast på vej til olierige nordmænd

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs