EnergiWatch

Når familielivet går offshore

Et offshore-job betyder ofte fravær fra familien lang tid ad gangen, men arbejdsformen kan sagtens gavne familielivet, hvis man dropper samvittighedskvaler og holder en jævnlig kontakt, mener ekspert.

Foto: Helge Hansen - Statoil

De fleste offshore-jobs, hvor man eksempelvis arbejder på en boreplatform, byder på et arbejdsliv med to uger ude på arbejde og tre uger hjemme hos familien. Og selv om der er visse fordele ved at have en lille ”mini-ferie” i tre uger ad gangen, kan jobbet også betyde et afsavn fra familien og dårlig samvittighed, når man går glip af de vigtige begivenheder som fødselsdage, juleaften og børnenes fodboldkamp.

Det kan være en udfordring at få familielivet til at hænge sammen, men ifølge Majken Matzau, som er erhvervspsykolog og direktør i Matzau Erhvervspsykologer, kan det faktisk også have sine fordele, nemlig at man får kvalitetstid sammen med familien, og at gnisten holdes i live i parforholdet. Men det kræver, at man tager sine forholdsregler, påpeger hun.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs