EnergiWatch

Amerikansk olieproduktion slår alle rekorder

Effekten af den amerikanske skifer-revolution har langt fra toppet endnu. Produktionen af råolie i USA i januar i år slog alle rekorder, og meget tyder på, at udviklingen fortsætter.

LONDON: Det hele handler om Texas og North Dakota. De to amerikanske stater deler ikke kun samme længdegrader. De deler i høj grad også samme rolle i det olieeventyr, der de seneste år har vendt fuldstændigt op og ned på det globale oliemarked. Og lige nu er de to staters rolle større end nogen siden før.

Januar blev nemlig en helt usædvanlig god måned for de to stater, der nærmest egenhændigt har været skyld i, at USA i januar i år kunne levere den største produktion af råolie i mere end 25 år. 8,10 mio. tønder crude oil producerede USA per dag i januar - hvilket overgår produktion fra december 2013, der ellers var en rekordstærk måned, med 25.000 tønder. Man skal helt tilbage til 1988 for at se et tilsvarende stærkt tal.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Norge slynger over 50 nye olielicenser ud

Den norske oliekæmpe Equinor tegner sig for godt halvdelen af alle nye licenser på norsk sokkel, hvor der fortsat er stor interesse for at finde nye olie- og gasforekomster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs