Norges statsminister: Olieindustrien er for dyr

De seneste måneder har den norske olieindustri fået kritik for at være for dyr. Nu kommer kritikken også fra selveste landets statsminister Erna Solberg.
Foto: PR
Foto: PR
TOMAS KRISTIANSEN, SHIPPINGWATCH

Kritikken af de høje lønninger i den norske olieindustri kommer nu også fra landets egen statsminister, den konservative Erna Solberg. Hun har haft et møde med, hvad landet betegner som "Norges olie-elite", og det har åbenbart været en øjenåbner for landets regeringschef.

I alt fald mener Erna Solberg ifølge Dagens Næringsliv, at branchen har en udfordring, når det gælder produktiviteten, og hun var overrasket over mulighederne for at stramme op.

"Det var nok omfanget af antal engineering-timer, som bruges nu på stort set samme projekter. Potentialet internt i erhvervet var nok større, end jeg var klar over," lød det fra ministeren.

Tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

På en pressekonference efter mødet med repræsentanter fra olieindustrien så som Statoils direktør Helge Lunn sagde hun endvidere ifølge den norske avis:

"Der er behov for lidt mere industrialisering i erhvervet, de må kopiere projekter og få antallet af timer ned. Vi hørte tal for, at engineering-timerne på næsten tilsvarende projekter er steget med - vi hørte både tal på 70, 100 og 50 procent - som viser, at man bruger meget mere tid på de samme projekter, end man gjorde tidligere."

Briter dropper milliardudbygning i Nordsøen 

Maersk Oil: Endelig Sverdrup-plan klar om et år 

Fagforening: Offshore-møller er det vilde vesten

O.W. Bunker leverer vækst i 2013 på 20 procent

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Photo: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter