EnergiWatch

Statoil-chef ser pænt udbytte i Sverdrup-feltet

Der er udsigt til en pæn udvindingsgrad i det enorme norske oliefelt Johan Sverdrup, som Maersk Oil ejer en del af.

Statoils topchef Helge Lund kan glæde sig over, at man forventer at nå op på en udvindingsgrad på 70 pct. i oliefeltet Johan Sverdrup. | Foto: Øyvind Hagen - Statoil

Der er udsigt til en pæn udvindingsgrad i det enorme norske oliefelt Johan Sverdrup, som Maersk Oil ejer en del af.

Ifølge Margareth Øvrum, der er en del af ledelsen hos Statoil, en anden af feltets medejere, vil man kunne nå op på en udvindingsgrad på 70 pct., skriver Bloomberg News.

Lundin-chef: Sverdrups første fase koster 120 mia. kr.

En anonym mægler siger til det svenske nyhedsbureau Direkt, at 70 pct. er i den øvre ende af det interval, som forventningerne tidligere lå på.

Tidligere har Statoil estimeret, at Sverdrup-feltet indeholder mellem 1,8 og 2,9 mia. tønder olie. Det skøn bygger dog ikke på en udvindingsgrad på 70 pct., oplyser Margareth Øvrum.

Konceptplanerne for Johan Sverdrup snart klar

Johan Sverdrup består af de tre licenser: PL 501, PL 502 og PL265. Maersk Oil har en ejerandel på 20 pct. af førstnævnte licens, mens Statoil, Petoro, Lundin Petroleum og Det norske oljeselskap også har andele i licenserne.

Kort før jul måtte selskaberne bag feltet udskyde konceptplanen, som oprindelig skulle have været offentliggjort i fjerde kvartal sidste år.

Senere i 2014 ventes den endelige feltudviklingsplan, herunder hvordan ejerandelene af det samlede felt fordeles, at være på plads.

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs