EnergiWatch

Nyt analysehus ser dystert på Mærsk-selskab

Det markante boom i markedet for borerigge, som A.P. Møller - Mærsks Maersk Drilling nyder godt af, vil ikke vare ved.

Det vurderer Barclays ifølge Reuters. Tidligere tirsdag var Arctic Securities ude med samme melding.

Ifølge Reuters venter Barclays, at dagsraterne for ultradybvands-rigge vil falde til 475.000 dollar om dagen fra et tidligere estimat på 525.000 dollar.

Barclays venter et fald i dagsraterne på 16 pct. gennemsnitligt for alle rig-typer.

Tidligere tirsdag skrev Arctic Securities, at man nu venter et fald i kommende kontraktslutninger til 525.000 dollar om dagen fra tidligere estimeret 575-600.000 dollar.

I Arctics negative scenarium falder dagsraterne til 450.000 dollar om dagen. Basisscenariet angives til 525.000 dollar om dagen mod tidligere estimeret 575-600.000 dollar.

Maersk Drilling har fire højt specialiserede jack-up rigge i ordre samt fire ultradybvands-boreskibe, der bliver leveret fra starten af 2014 til midt i 2016.

Et af boreskibene, Deepwater Advanced 2, er til sammenligning på kontrakt med CococoPhilips fra levering i midten af 2014 og to år frem til omkring 635.000 dollar om dagen.

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs