EnergiWatch

Avis: Mærsk vil sælge offshore-selskab

Offshore-virksomheden Danbor, der har 500 ansatte, er sat til salg ifølge Børsen.

A.P. Møller-Mærsk forsøger at sælge den 40 år gamle Esbjerg-virksomhed Danbor, der blandt andet reparerer og vedligeholder borerigge og produktionsplatforme i olie- og gasindustrien. Det skriver Børsen, som menes at vide, at Danmarks største virksomhed har hyret corporate finance-folkene i Handelsbanken til at tage sig af salget.

Det danske konglomerat ønsker ikke at kommentere avisens oplysninger, men at forretningen trimmes er ingen hemmelighed. For nylig solgte selskabet Dansk Supermarked, og før det røg redningsbådsvirksomheden Nadiro.

Danbor har 500 ansatte. Ifølge Jesper Jarlbæk, der blandt andet er medlem af bestyrelsen i B&O og formand for en række virksomheder og kapitalfonde, er der tale om en tendens i de store danske virksomheder.

"Det er klart, at når A.P. Møller-Mærsk går i gang med at afvikle sine forskellige side interesser, og VKR (Velux, red.) gør det samme, så udfordrer det bestyrelserne rundt omkring. De må spørge sig selv, når nu andre rydder op og fokuserer deres forretning: Har vi så noget, hvor vi skal vurdere om, om vi er de rigtige ejere," siger Jarlbæk til Børsen.

Det har ikke været muligt for Watch Medier at få en kommentar fra Danbors topchef.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs