Avis: Mærsk vil sælge offshore-selskab

Offshore-virksomheden Danbor, der har 500 ansatte, er sat til salg ifølge Børsen.

A.P. Møller-Mærsk forsøger at sælge den 40 år gamle Esbjerg-virksomhed Danbor, der blandt andet reparerer og vedligeholder borerigge og produktionsplatforme i olie- og gasindustrien. Det skriver Børsen, som menes at vide, at Danmarks største virksomhed har hyret corporate finance-folkene i Handelsbanken til at tage sig af salget.

Det danske konglomerat ønsker ikke at kommentere avisens oplysninger, men at forretningen trimmes er ingen hemmelighed. For nylig solgte selskabet Dansk Supermarked, og før det røg redningsbådsvirksomheden Nadiro.

Danbor har 500 ansatte. Ifølge Jesper Jarlbæk, der blandt andet er medlem af bestyrelsen i B&O og formand for en række virksomheder og kapitalfonde, er der tale om en tendens i de store danske virksomheder.

"Det er klart, at når A.P. Møller-Mærsk går i gang med at afvikle sine forskellige side interesser, og VKR (Velux, red.) gør det samme, så udfordrer det bestyrelserne rundt omkring. De må spørge sig selv, når nu andre rydder op og fokuserer deres forretning: Har vi så noget, hvor vi skal vurdere om, om vi er de rigtige ejere," siger Jarlbæk til Børsen.

Det har ikke været muligt for Watch Medier at få en kommentar fra Danbors topchef.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også