EnergiWatch

Olieselskaber vil ikke bore ved Grønland i 2014

Selv om olieselskaber som Maersk, DONG, BP og Eni har licenser til at bore efter olie og gas i havet ud for Grønland, vil ingen udnytte dem i år.

Ingen af de store olieselskaber med licenser til at bore i den energirige havbund har planer om at tage fat det kommende år. Ansøgningsfristen for boringer udløber d. 1. februar, og de grønlandske myndigheder har indtil nu ikke modtaget nogle ansøgninger eller hørt fra et eneste selskab, der i dag har licenser til området.

Det bekræfter Råstofstyrelsen over for Ingeniøren.

Og det er rigtig godt nyt, mener Jon Burgwald, Arktis-ansvarlig i Greenpeace.

"For tredje år i træk holder olieselskaberne sig væk fra de risikable boringer og udledning af store mængder kemikalier til de grønlandske have," siger han i en meddelelse og uddyber, hvorfor det set med organisationens øjne er så risikabelt med olieboringer i området:

"Et større olieudslip i grønlandske farvand vil være katastrofalt både for miljøet og fiskeriet, og ingen – hverken det danske forsvar eller selskaberne – kan rydde op, når først uheldet er ude. Jeg håber inderligt, at den grønlandske regering vil bruge tænkepausen til at genoverveje, om olieboringer er den rigtige vej at gå for at sikre udvikling og arbejdspladser."

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Dong fik for nylig kritik af flere interesseorganisationer for sammen med tre andre selskaber - italienske ENI, britiske BP og grønlandske Nunaoil - at have købt en ud af fire licenser, som er blevet udstedt til olieefterforskning i havet ud for Nordøstgrønland.

Derudover har Maersk Oil, Shell og Chevron licenser til at bore ud for Grønland.

Shell-resultat dykker med milliarder

2013 blev nyt skidt år for grønne investeringer 

Norsk olie på vej frem - efter 13 års fald 

Skarp kritik af dansk oliejagt i havet ved Grønland

Mere fra EnergiWatch

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs