EnergiWatch

Iranere på vej med russisk olieaftale

Mens den aftale, som Iran søndag aften indgik med seks af verdens store nationer, ikke umiddelbart betyder mere iransk olie på verdensmarkedet, kan en aftale med Rusland måske bane vejen for præstestyret.

Den russiske hovedstad Moskva. Foto: Morten Langkilde | Foto: LANGKILDE MORTEN

Mod at præstestyret i Iran indefryser sit atomprogram, vil USA og EU løfte nogle sanktioner mod den hårdt pressede iranske økonomi, men ifølge Jyllands-Posten kommer det ikke umiddelbart til at have en positiv effekt for landets trængte olieindustri.

Seks af verdens store nationer og Iran underskrev søndag en aftale om at påbegynde implementeringen af Irans atomprogram den 20. januar, men aftalen, der kun er sat til at gælde i et halvt år, giver ringe muligheder for lempelse af de strenge sanktioner, som i dag eksisterer mod iransk olieeksport.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs