Rigmand vil investere 20 mia. kr. i canadisk LNG-projekt

Det John Fredriksen-ejede rederi Golar LNG vil som de første sejle naturgas fra Nordamerika til Asien. Et storstilet investeringsprojekt i canadisk indianerreservat er første skridt på vejen.
JØRGEN RUDBECK

Rederiet Golar LNG, der ejes af John Fredriksen, skal sejle med de forhåbentlig store mængder LNG, som den norske milliardær sammen med et par investorer fra Texas og en lokal canadisk indianerstamme planlægger at  udvinde og udskibe til asiatisk eksport.

Fredriksen har tidligere investeret i det lille canadiske firma Douglas Channel LNG, og han er ifølge Dagens Næringsliv nu klar til lægge tre mia. USD for at få del i den stadigt stigende eksport af LNG til Asien. Derudover vil Fredriksen ifølge den norske nyhedsside investere yderligere én mia. USD i det eksportanlæg, som skal sikre, at man kan udskibe den gas, som skal udvindes i området omkring byen Kitimat.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Golar LNG har også investeret tre mia. USD i 13 skibe, hvoraf man ifølge Dagens Næringsliv forventer, at 11 skal sejle gas fra Canada, hvis projektet i sidste ende realiseres.

Det store projekt møder en del modstand i lokalområdet, hvor især en gruppe indianerstammer frygter for de miljømæssige konsekvenser ved etableringen af udvindingsanlæg og de rørledninger, som også skal opføres.

Verden har rigeligt med olie

Chevron skærer i investeringerne

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter