Ny ledelse skal sikre Esbjerg Havn vækst frem til 2020

Esbjerg Havns nye tiårs-strategi tegner et optimistisk billede for den store Nordsø-havn, der mener markedet ser lovende ud helt frem til 2020. Ny ledelse og ny bestyrelse fra 2014 skal sikre væksten.
Esbjerg Havn | Foto: PR.
Esbjerg Havn | Foto: PR.
TOMAS KRISTIANSEN, SHIPPINGWATCH

Efter en tiårsplan, der bl.a. har betydet investeringer i Esbjerg Havn for omkring en milliard kroner, har den store offshore-havn på Vestkysten skitseret udviklingen i sin nye strategi for de næste ti år. Heraf fremgår det, at der er tale om en havn, der i høj grad tror på vækst inden for sine tre kerneområder: Vind, olie og gas samt ro-ro.

I det seneste nummer af havnens blad, Hav & Kaj, fortæller bestyrelsesformand Flemming N. Enevoldsen om strategien:

"Vi ser ind i et gunstigt marked for de kommende 4-6 år. Olie og gas fortsætter med at være et stort område for os, og ro-ro transport går stabilt fremad. Havvind fortsætter med at boome i Nordsøen med både danske, tyske og hollandske projekter i støbeskeen. Derfor forventer vi en fortsat solid vækst for vores havn."

Ny godsterminal

Fremdriften skal ske ved at fokusere på de tre kerneområder, hvor det ifølge bestyrelsesformanden "klart er ambitionen at styrke havnens position og placere sig stærkere i den internationale konkurrence."

Efter udbygningerne i de seneste ti år råder havnen over fire millioner m2 og 14 km kaj. Det er nok til at havnen er fremtidssikret, mener havnen selv, men der skal en bredere ledelse til, ligesom at der kan komme udskiftninger i bestyrelsen. Ifølge Enevoldsen skal Esbjerg Havns daglige ledelse "udvides og styrkes", ligesom der i starten af det nye år skal vælges ny bestyrelse.

En enkelt udbygning vil der dog ske i løbet af det næste år, hvor en ny godsterminal skal etableres i Sydhavnen. Den ventes at stå færdig i 2015.

De fire nøgleord i strategien hedder: kontinuitet, vækst, internationalisering og professionalisering.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også