EnergiWatch

Så meget tjener de norske oliearbejdere

Den gennemsnitlige grundløn i norsk offshore varierer fra 58.600 til 71.900 norske kroner om måneden.

Foto: Harald Pettersen - Statoil

Fuldtidsansatte i den norske olie- og gasindustri havde per 1. oktober 2013 en gennemsnitlig månedsløn på 65.400 norske kroner eksklusiv overtidsbetaling. Det er en fremgang på 3.600 norske kroner eller 5,7 procent i forhold til samme periode sidste år.

Det viser en ny opgørelse fra Statistisk Sentralbyrå ifølge offshore.no.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Den største medarbejdergruppe i oliesektoren er operatører og chauffører, hvor man blandt andet finder boredæksarbejdere, procesteknikere  og maskinoperatører. Denne gruppe have en gennemsnitlig månedsløn på 58.600 norske kroner, en stigning på 3.400 kroner eller 6,4 procent mere end sidste år.

I gruppen af bl.a. ingeniører og teknikere udgjorde den gennemsnitlige månedsløn 63.300 kroner, en stigning på 5,7 procent. Ansatte i akademiske stillinger, civilingeniører, civiløkonomer og geologer, havde per 1. oktober 2013 en månedsløn på 71.900 kroner, en stigning på 4,5 procent.

Stormen Bodil lukker ned for Maersk Oil

157 oliearbejdere tvunget i land fra Nordsøen

Brasiliansk oliemastodont ramt af strejke

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs