Mangel på arbejdskraft truer canadisk LNG-boom

Planer om at bruge 50 mia. dollar på udvikling af LNG-infrastruktur i Canada trues af mangel på kvalificeret arbejdskraft.
Foto: NEXEN
Foto: NEXEN

Den massive efterspørgsel på energi i Asien udgør et enormt potentiale for det gasrige Canada.

Landet, der har oplevet en sand revolution inden for skifergas, har planer om at lave LNG-terminaler (flydende naturgas) i det vestlige Canada, hvorfra det vil være muligt at eksportere til de asiatiske udviklingsøkonomier.

Men udviklingen af LNG-infrastruktur for 50 mia. dollar oplever store forhindringer, skriver Oilprice.com. Det er nemlig meget svært for energiselskaber at finde kvalificeret arbejdskraft til at bygge de nødvendige rørledninger og de ni LNG-terminaler, der er planlagt, fortæller flere selskaber.

EU-ministre sænker ambitioner for LNG-netværk

Chevron, Royal Dutch Shell og Petroliam Nasional er blandt de selskaber, som forsøger at lave eksportterminaler, og f.eks. Chevron estimerer, at det vil være nødvendigt at finde 5.500 ansatte til at udbygge en rørledning og lave en terminal på vestkysten.

Manglen på arbejdskraft i Canada er en realitet, selv om lønningerne i den canadiske olie- og gasindustri er steget med op til 60 pct. i forhold til de samme job i USA.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

 Samtidig har olie- og gasselskaberne forsøgt at lokke arbejdere til de fjerne egne i landet med hotellignende forhold, der inkluderer indendørs golf-driving ranges, biografer m.m.

Hvis blot fem af de foreslåede ni LNG-terminaler bliver til noget inden 2021, forventes det, at der er behov for 21.600 ansatte.

ConocoPhillips skruer op for skiferambitioner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også