EnergiWatch

Johan Sverdrup får 275 km lang olieledning

Det bliver et par lange ledninger, der skal sende olie og gas fra det enorme norske og delvist Mærsk-ejede felt Johan Sverdrup i land.

Statoil-platform i Heidrun-feltet. | Foto: Øyvind Hagen - Statoil

Når olien fra det gigantiske norske oliefelt Johan Sverdrup, som Maersk Oil sidder på en del af, begynder at flyde, skal den sendes til oliekomplekset i Mongstad.

Det vil ske gennem en 275 km. lang pipeline, der opføres til formålet. Det skriver Statoil i en pressemeddelelse.

Ifølge Statoil, der er operatør i feltet, er partnerne blevet enige om at anbefale denne plan for, hvordan olien bliver transporteret væk fra feltet.

Her er Statoils planer for 2014

Ud over den 275 km. lange pipeline til olie skal der bygges en 165 km. lang pipeline til gas, der skal kobles til den eksisterende Statpipe og videre til Kårstø.

Hvor meget to to rørledninger vil koste at opføre oplyses ikke.

Johan Sverdrup består af tre licenser: PL 501, PL 502 og PL265. Maersk Oil har en ejerandel på 20 pct. af førstnævnte licens, mens resten er fordelt mellem Statoil, Lundin, Petoro og Det Norske Oljeselskap. Den endelige procentfordeling af feltet ventes på plads næste år, når der indleveres en feltudviklingsplan til de norske myndigheder.

Sverdrup-olie kan først hentes op i 2019

Estimaterne for Johan Sverdrup lyder på, at feltet indeholder mellem 1,7 og 3,3 mia. tønder olie, hvilket sandsynligvis vil gøre det til det tredjestørste i Norge nogensinde. Lundin Petroleum har tidligere sagt, at produktionen kan nå op mod 600.000 tønder olie om dagen.

Maersk Oil har senest meldt en forventning om en produktionsandel på omkring 50.000 tønder per dag, når feltet kommer op at køre.

Norsk organisation spår store investeringer i Sverdrup

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs