Dansk oliekomet drosler ned

For anden gang i år justerer Welltec forventningerne til hele året. Denne gang er det ned.
Foto: Copyright Welltec®
Foto: Copyright Welltec®
AF KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Forventningerne til 2013 er ikke længere så store hos den danske leverandører af brøndteknologier til offshorevirksomheder Welltec.

Efter resultaterne for tredje kvartal justerer selskabet igen forventningerne, hvilket er anden gang i indeværende regnskabsår. For hele 2013 forventer Welltec nu en omsætning på 330 mio. USD svarende til omkring 1,9 mia kroner. I andet kvartal 2013 forventede selskabet en omsætning på mellem 1,9 mia. kr. og 2,1 mia. kr. for hele året.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Welltec kom ud af tredje kvartal med et driftsresultat (EBIT) på 14 mio. USD mod 22 mio. USD i tredje kvartal året forinden. Omsætningen steg en smule med to pct. i kvartalet til 78 mio. USD, med vækst på markederne i Europa, Mellemøsten, Afrika og Rusland og tilbagegang i USA og Asien, fremgår det af regnskabet.

CEO Jørgen Hallundbæk peger i regnskabet på, at Welltec i det seneste år har været i gang med at implementere en mere decentraliseret struktur i organisationen for at styrke de regionale muligheder og ikke mindst indtjeningen.

Vindmølle-radar skal kickstarte NKT’s olieeventyr

"Mens forandringerne er et logisk skridt med tanke på de mange tidszoner og lande, vi arbejder i, har processen ikke været uden udfordringer. Regionale forskelle, manglende kritisk masse til at understøtte forandringerne på visse områder og udfordringer med koordinering på tværs af organisationen har bidraget til at forhale tilpasningsprocessen samt påvirket udviklingen på visse områder og dermed også vores forventninger," siger han i regnskabet.

"Derfor er en fortsat indsats nødvendig med en mere nuanceret tilgang til at sikre overgangen. Jeg er fortsat overbevist om, at den stærkere regionale tilstedeværelse og vores teknologiske overlegenhed vil bane vejen for fortsat vækst."

Oliebranchen suveræn til forrentning af egenkapitalen

Welltec-CFO: Ser vækst over alt 

Disse energiselskaber vokser mest 

Robotter borer mod børsen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også