EnergiWatch

Norsk organisation spår store investeringer i Sverdrup

Der er på vej til at blive postet milliarder i oliefeltet Johan Sverdrup, som bl.a. danske Maersk Oil har del i.

Foto: Øyvind Hagen - Statoil

Samlet venter den norske lobbyorganisation for olieindustrien, at der vil blive investeret ikke mindre end 50 mia. nkr. i det gigantiske Johan Sverdrup-felt frem til 2018. Det skriver nyhedsbureauet Direkt.

Johan Sverdrup består af tre licenser: PL 501, PL 502 og PL265. Maersk Oil har en ejerandel på 20 pct. af førstnævnte licens, mens resten er fordelt mellem Statoil, Lundin, Petoro og Det norske oljeselskap.

Den endelige procentfordeling af feltet ventes på plads næste år, når der indleveres en feltudviklingsplan til de norske myndigheder.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Estimaterne for, hvor stort feltet er, spænder fra 1,7 til 3,3 mia. tønder olie.

Maersk Oil har senest meldt en forventning om en produktionsandel på omkring 50.000 tønder per dag, når feltet kommer op at køre.

Smedegaard håber på ny afrikansk olie om fire år

Dårligste resultat i Maersk Oil siden 2009

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs