EnergiWatch

Olieselskaber trækker sig fra Danmark

Tyske Bayerngas og EWE trækker sig fra deltagelsen i to ellers lovende danske oliefelter i Nordsøen. Bayerngas begrunder det med ændrede skatteregler. Regeringen tager selskabernes beslutning med ro og forventer, at andre vil melde sig på banen og udnytte licenserne.

Tyske Bayerngas og EWE vinker nu farvel til en samlet investering på 337 mio. kr. i to ellers lovende danske oliefelter.

Uden at have fået noget økonomisk udbytte af investeringen har de to selskaber droppet deres ejerandel på 45 pct. Nu står den tredje tyske partner, Wintershall, alene tilbage sammen med det statslige olieselskab Nordsøenheden som investor i de to oliefelter Hibonite og Ravn.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs