EnergiWatch

Rusland og Kina indgår LNG-samarbejde

Ruslands største gasproducent Novatek har indgået en aftale om at levere LNG fra det stort anlagte Yamal-projekt til Chinese National Petroleum Company.

Foto: Statoil

Tre millioner ton flydende naturgas (LNG) om året skal Ruslands største selvstændige gasproducent Novatek levere til det kinesiske olie- og gasselskab Chinese National Petroleum Company (CNPC).

Selskaberne har netop indgået en aftale om leveringen, der i første omgang skal løbe i 15 år med mulighed for forlængelse, skriver IAA Portnews.

Gassen skal komme fra det stort anlagte eksportprojekt Yamal-projekt, der baserer sig på gasressourcerne i Novateks Tambey-felt. Det inkluderer udviklingen af havnen Sabetta i bugten Ob i det nordlige Rusland, hvor man skal bygge en facilitet, der kan håndtere store LNG-tankskibe.

Man forventer, at LNG-anlægget vil være i drift i 2016 og have en kapacitet på 16,5 mio. ton om året.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Under det seneste G20 topmøde i september i Skt. Petersborg underskrev CNPC en aftale med Novatek om at købe 20 pct. af aktierne i Yamal-projektet.

LNG-samarbejdet afventer dog fortsat forskellige godkendelser, men forventes at træde i kraft d. 1. december og inkluderer Novatek med 60 pct. af aktierne, Total og CNPC, der begge har ejer 20 pct. af aktierne i projektet.

Gazprom-gasbilchef: Danmark halter efter mange EU-lande

Skifergas skal befrie Ukraine fra russisk spændetrøje

Mere atomkraft på vej i Storbritannien

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs