Rusland og Kina indgår LNG-samarbejde

Ruslands største gasproducent Novatek har indgået en aftale om at levere LNG fra det stort anlagte Yamal-projekt til Chinese National Petroleum Company.
Foto: Statoil
Foto: Statoil
KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

Tre millioner ton flydende naturgas (LNG) om året skal Ruslands største selvstændige gasproducent Novatek levere til det kinesiske olie- og gasselskab Chinese National Petroleum Company (CNPC).

Selskaberne har netop indgået en aftale om leveringen, der i første omgang skal løbe i 15 år med mulighed for forlængelse, skriver IAA Portnews.

Gassen skal komme fra det stort anlagte eksportprojekt Yamal-projekt, der baserer sig på gasressourcerne i Novateks Tambey-felt. Det inkluderer udviklingen af havnen Sabetta i bugten Ob i det nordlige Rusland, hvor man skal bygge en facilitet, der kan håndtere store LNG-tankskibe.

Man forventer, at LNG-anlægget vil være i drift i 2016 og have en kapacitet på 16,5 mio. ton om året.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Under det seneste G20 topmøde i september i Skt. Petersborg underskrev CNPC en aftale med Novatek om at købe 20 pct. af aktierne i Yamal-projektet.

LNG-samarbejdet afventer dog fortsat forskellige godkendelser, men forventes at træde i kraft d. 1. december og inkluderer Novatek med 60 pct. af aktierne, Total og CNPC, der begge har ejer 20 pct. af aktierne i projektet.

Gazprom-gasbilchef: Danmark halter efter mange EU-lande

Skifergas skal befrie Ukraine fra russisk spændetrøje

Mere atomkraft på vej i Storbritannien

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også