EnergiWatch

Noreco i pengeproblemer

Den norske olieoperatør Noreco, der har olieaktiviteter i både Norge, Danmark og Storbritannien, er ramt af dybe økonomiske problemer. Aktien styrtdykker med over 70 procent.

Foto: DONG

Norwegian Energy Company, også kendt som Noreco, skal refinansiere selskabets obligationsgæld og hente frisk egenkapital. Det skriver selskabet i en børsmeddelelse.

"Tiltagene vil give selskabet en sund platform for den videre drift," skriver selskabet i meddelelsen. I alt vil Noreco refinansiere obligationslån for 3,1 mia. norske kroner, og dertil skal der hentes over en halv milliard norske kroner i ny egenkapital.

Nyheden modtages meget negativt på den norske fondsbørs, hvor aktien er nede med 72,7 procent klokken 9.45 mandag.

Noreco øger underskuddet

Siri giver problemer

Noreco henviser til lavere produktion og tidligere garantiforpligtigelser på selskabets felter, hvilket gør det vanskeligt for selskabet at opretholde de eksisterende lånefaciliteter med sikkerhed i selskabets olieproducerende reserver.

Desuden varsler Noreco en række nedskrivninger - blandt andet på Siri-licensen, der er ramt af nedbrud.

IKM Industri-Invest AS og Sabaro Investments Ltd., der er blandt Norecos største aktionærer, har på forhånd forpligtiget sig til at deltage i den målrettet emission, og vil blive tildelt aktier for henholdsvis 100 mio. norske kroner og 139 mio. norske kroner.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs