EnergiWatch

Oliechef ødelagde beviser fra BP-katastrofe

Teknologichef fra Halliburton slettede computersimuleringer, der undergravede selskabets forsvar i Deepwater Horizon-ulykken.

Foto: Gerald Herbert

En teknologichef fra ingeniørfirmaet Halliburton, der blandt andet udfører teknisk arbejde for olieselskaber verden over, har i en føderal amerikansk domstol erklæret sig skyldig i at have slettet beviser fra BP-katastrofen i Den Mexicanske Golf.

Anthony Badalamenti, der var teknologichef i den del af Halliburton, der udfører cement- og brøndarbejde for olieselskaberne, fik to ansatte til at fjerne et par computersimuleringer af Macondo-brønden, som havde oplevet en blowout, der dræbte 11 ansatte på Deepwater Horizon-riggen og hældte næsten 5 mio. tønder olie ud i golfen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs