Maersk Drilling-konkurrent udlejer nyt boreskib

Amerikanske Transocean har bestilt et nyt boreskib til oliejagt på ultradybt vand og har allerede kunden i hus til de første fem år.
/ritzau/FINANS

Transocean, der ligesom Mærsk-datterselskabet Maersk Drilling ejer og udlejer boreudstyr til de store olieselskaber, har bestilt det nye boreskib for 725 mio. dollar hos det koreanske Daewoo-skibsværft og får det leveret i andet kvartal af 2016.

Derefter er det udlejet til Chevron i fem år for 1,1 mia. dollar - eller 600.000 dollar per dag - eksklusive opstartsudgifter. Det skriver norske TDN Finans.

Maersk Drilling har fire boreskibe til dybtvandsboringer på vej over det næste år fra ligeledes koreanske Samsung, hvoraf det første eksemplar blev navngivet Maersk Viking sidste uge.

De første to skibe er allerede udlejet til kunder til dagsrater på omkring 600.000 dollar per dag - inklusive opstartsudgifter men uden andre potentielle prisstigninger - mens de sidste to, der bliver leveret i midten af 2014, endnu ikke har kontrakter på plads.

Dem regner Maersk Drilling dog med at få på plads i god nok tid.

"I øjeblikket er der tre forskellige olieselskaber, som vi snakker med om de to sidste boreskibe. Vi kan godt risikere, at der ikke sker noget i de næste tre måneder. Men der skulle gerne ske noget i første kvartal af 2014 - når vi kommer derhen skal vi gerne have nogle kontrakter," sagde Maersk Drilling-direktør Claus V. Hemmingsen sidste uge til Ritzau Finans.

Mærsk Drilling-CEO: Høje rater holder stand

Mærsk Drilling forhandler med tre kunder om ledige skibe

Mærsk Drilling-CEO: Frygter ikke norsk knæk

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud