EnergiWatch

Havmøller og olie kan skabe jobeventyr

De næste år vil energisektoren bidrage betydeligt til den danske jobvækst, viser ny analyse. I løbet af de kommende seks år venter op mod 25.000 nye job i de to sektorer, skriver Børsen.

Havvindmøller og oliebranchen vil i den grad spille en helterolle de kommende år for væksten i danske arbejdspladser. En ny analyse lavet af brancheforeningen Offshoreenergy.dk viser, at de to sektorer tilsammen over de næste seks år vil skabe op mod 25.000 nye arbejdspladser. Det skriver Børsen. Både ingeniørvirksomheden Rambøll og Maersk Oil i Esbjerg kan genkende de positive takter i analysen, mens Rambøll dog peger på usikkerheden i, hvornår væksten præcis vil komme.

Erhvervslivet træt af elafgift 

Overordnet er formand for Offshoreenergy.dk Anders Eldrup meget positiv over analysens resultater, men understreger dog, at der skal yderligere udvikling til:

"Inden for olie og gas skal der udvikles nye teknologier for at fastholde og øge indvindingen af olie fra Nordsøren. Dette skal udvikles nu, før man begynder at piller de gamle platforme ned i Nordsøen, og det stiller store krav til offshoresektoren," siger han til Børsen.

På området for havmøller vil meget af væksten ske uden for Danmark, fortæller han. Derfor skal branchen indstille sig på eksport.

Stort eksportpotentiale i Tysklands grønne omstilling

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs