EnergiWatch

Maersk Oil bekræfter leje af to Qatar-rigge

A.P. Møller - Mærsks oliedivision, Maersk Oil, bekræfter mandag sidste uges meldinger om, at selskabets afdeling i Qatar har lejet to jack-up-rigge i henholdsvis to og tre år fra Gulf Drilling International.

Aftalen har en værdi af "mere end" 750 mio. qatarske rial, svarende til 1,13 mia. kr., fremgår det af en pressemeddelelse fra Maersk Oil.

Den ene rig, en GDI jack up-rig er lejet i to år, mens der er indgået en treårig aftale for en ny GDI jack up-rig.

De to aftaler udgør den anden og tredje aftale mellem de to parter i 2013, og samlet har Maersk Oil Qatar nu lagt 1,56 mia. qatarske rial (2,36 mia. kr.) i Gulf Drilling Internationals kasse i år.

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Den første aftale mellem de to parter i år var på jack up-riggen Al Jassra i februar. Den rig er allerede i drift i Al Shaheen-feltet, der er Qatars største oliefelt.

" I tæt samarbejde med Qatar Petroleum driver Maersk Oil Qatars største oliefelt, Al Shaheen. Som betroet og pålidelig operatør (...) arbejder Maersk Oil tæt sammen med qatarske virksomheder for at maksimere den lokale deltagelse i aktiviteterne," sagde Jakob Thomasen, der er administrerende direktør for Maersk Oil, i forbindelse med kontraktindgåelsen, skriver selskabet i mandagens meddelelse.

" Al Shaheen er et af de mest komplekse felter i verden. Mere end 20 års udvikling og drift af feltet sammen med vores partner, Qatar Petroleum, giver Maersk Oil en unik erfaring og forståelse for dette udfordrende oliereservoir," fortsatte topchefen.

Maersk Oil lejer Qatar-rigge for en milliard

Maersk Oil om skatteappel: Vi har fulgt reglerne

Maersk Oil appellerer Skat-afgørelse om 300 mio.

Mærsk: Vi har den lovede olie – nu skal den bare op

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs