EnergiWatch

Russisk minister tror på LNG som skibsfuel

Den russiske handels- og industriminister bakker nu officielt op om udviklingen af LNG som brændstof i shipping-sektoren.

LNG-terminalen Melkøya i Norge | Foto: HELGE HANSEN - Statoil

Der skal ifølge den russiske handels- og industriminister, Denis Valentinovich Manturov, gang i videreudviklingen af LNG som brændstof på skibe, som sejler i de russiske farvande samt på landets floder.

Den øgede indsats har som mål at nedbringe omkostningerne for transport via vandvejene med 15 procent, mens den miljømæssige gevinst ifølge ministeriet kan blive en reduktion af emissioner på 20 procent. Det skriver det russiske nyhedsburea Izvestia ifølge Bunkerworld.

Russere lægger trecifret millionordre hos ABB 

Der er endnu ingen meldinger om, hvordan minsteriet konkret ønsker at fremme udviklingen af LNG som brændstof til skibe, men tidligere har præsident Putin udtrykt ønsker om at landets energiselskaber i højere grad end i dag udnytter de muligheder, som eksisterer på LNG-området.

I sidste måned vedtog den russiske regering at bryde det monopol, som Gazprom hidtil har siddet på i forhold til LNG-eksporten, og gasselskaberne Rosneft og Novatek er nu gået i gang med etableringen af LNG-terminaler i den nordøstlige del af landet.

E.ON sikrer sig gas uden om Rusland 

Mere fra EnergiWatch

Elbiler er ikke altid en gevinst for klimaet - nogle bliver det aldrig

Kører man kun 3.000 km i bil om året, bliver det aldrig bedre for klimaet at køre i en elbil. Kører man 7.500 km om året, går der otte-ni år, før skiftet gavner klimaet, viser ny forskning. Jo længere, man kører, jo bedre bliver klimaregnestykket. For mange kan det være klogt at vente med at skifte til en elbil, lyder rådet fra FDM og forskere ved Aarhus Universitet.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs