EnergiWatch

Mærsk-topchef ser store oliemuligheder i Latinamerika

En ny energireform er på vej i Mexico. Det åbner for danske virksomheder i landet og hele regionen, hvor Mærsks Nils Smedegaard ser et stort oliepotentiale.

Mærsk-platformen Developer i Den Mexicanske Golf | Foto: Helge Hansen - Statoil

Shippingkæmpen A.P. Møller - Mærsk har et godt øje til Latinamerika, hvor underudviklet infrastruktur og stort oliepotentiale er blandt de mest tillokkende investeringsmuligheder.

Det fortæller koncerntopchef Nils Smedegaard Andersen til nyhedsbureauet Reuters, hvor han siger, at Latinamerika i sin helhed er "meget interessant".

"Det er underforsynet på infrastruktur. Derfor investerer vi i Peru, det er derfor, vi investerer i Costa Rica, vi bygger i Brasilien og potentielt ville det være interesseret med flere havne i Brasilien," siger Nils Smedegaard til Reuters.

Maersk Drilling klar til frasalg

Smedegaard tror på oliedivision 

Lun på dybvandsboringer

Topchefen fremhæver særligt Mexico, hvor regeringen for nylig har lagt op til at lempe lovgivningen inden for oliesektoren for at få private udenlandske aktører på banen. Det har fået en stribe selskaber, heriblandt Smedegaard & co., til at rette blikket mod Den Mexicanske Golf.

"I øjeblikket diskuterer vi dybvandsboringer. Vi tror på, at der er et stort marked for det," siger han til Reuters.

Energiområdet i Mexico har de senere år været præget af manglende investeringer og faldende produktivitet i den hidtil lukkede mexicanske energisektor.

Maersk Oil tvivler på brasiliansk guldåre

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Ikke kun Mærsk

Derfor præsenterede den mexicanske præsident Enrique Peña Nieto i midten af august et længe ventet udkast til en energireform. Formålet er at ændre grundloven, sådan at det statslige olie- gasselskab Pemex kan indgå aftaler med private virksomheder.

Staten beholder ejerskabet over ressoucerne, men det er planen, at overskud og risici bliver delt med de private aktører. Endelig vil Enrique Peña Nieto ændre skattemodellen for Pemex, så der kan frigøres ressourcer til investeringer.

"Bliver reformen en realitet vil den give danske virksomheder gode muligheder for at deltage i den mexicanske energisektor med spidskompetencer inden for f.eks. energiudvinding og -produktion," vurderer Ana Nadine Luna, eksportrådgiver på den danske ambassade i Mexico.

Maersk Oil: Ny forskning vil levere mere olie om få år

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs