EnergiWatch

Frygt for oliespild kan forgylde Mærsk-selskab

Nye USA-krav til bjærgningsfartøjer i kystnære områder kan afføde hundredvis af ordrer til bjærgningsrederier som Svitzer.

Reglerne for besejling af de amerikanske farvande er blevet skærpet yderligere, og fremover skal alle skibe over 400 gt have aftaler med certificerede bjærgningsrederier. Det kan give masser af arbejde til danske Svitzer og de bjærgningsrederier som allerede i dag opererer ved de amerikanske kyster.

Vedtagelsen af den nye miljølovgivning er en tilføjelse til The oil pollution act of 1990, og den fandt sted mandag. Den amerikanske regering ønsker med loven, som træder i kraft 30. oktober, at sikre landets kystnære områder mod oliespild og katastrofer, som dem man til eksempel oplevede nede i den Mexicanske Golf i 2010, med BPs Deepwater Horizon-katastrofe.

DONG på vej med britisk "rigge-club" 

Siden 2011 har det været et krav, at alle tankskibe, der entreer de amerikanske farvande, ved indsejlingen har en certificeret bjærgningstjeneste tilknyttet, så man hurtigt kan reagere, hvis noget uventet skulle gå galt ombord.

Nu udvides reglerne, så de omfatter alle skibe med en vægt på over 400 gt. Rederne skal på forhånd tage kontakt og lave aftale med de amerikanske myndigheder om besejling, så man ved indsejling i farvandene kun skal etablere den krævede kontakt med bjærgningsselskaberne.

Antallet af skibe, der skal have en aftale med bjærgningsrederier som eksempelvis Svitzer, bliver med den nye lov væsentligt større end hidtil, men hvor meget arbejde, det i sidste ende kan komme til at give det Maersk-ejede selskab, er endnu uvist.

På den amerikanske kystvagts hjemmeside kan du læse mere om The oil pollution act of 1990.

Svitzer udvidede i august en aftale med The Australian Maritime Authority, hvor de i de kommende tre år skal stille bugserbåde til rådighed, som kan komme nødstedte fartøjer ud for den australske kyst til hjælp. Langs kysten i seks regioner skal Svitzer være tilstede med 120 skibe fordelt på 35 havne.

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs