PFA investerer kvart milliard i Welltec

Danske Welltec International ApS, der leverer services og teknologiske løsninger til olie- og gasindustriens brønde og boringer, har lukket en ny medejer ind i ejerkredsen.
Jørgen Hallundbæk, stifter og adm. direktør, Welltec. | Foto: Copyright Welltec®
Jørgen Hallundbæk, stifter og adm. direktør, Welltec. | Foto: Copyright Welltec®
AF RITZAU FINANS

PFA investerer en kvart milliard i Welltec, der betegnes som en af de virksomheder, der skal være med til at drive dansk vækst og eksport i de kommende år. Dermed synes Welltec også at være rykket et skridt nærmere en børsnotering.

"Welltec er en virksomhed af høj kvalitet og en interessant investeringscase med stærke vækstmuligheder inden for selskabets interventionsløsninger baseretpå robotteknologi og dets lovende completion-løsninger. Selskabets banebrydende teknologi har revolutioneret branchen, og Welltec oplever fortsat højere vækst end konkurrenterne, udtaler Jesper Langmack, direktør i PFA Kapitalforvaltning," i en meddelelse.

Welltec-CFO: Ser vækst over alt

Styrker kapital

Welltec har gennemført en rettet emission mod PFA, og bruttoprovenuet fra emissionen udgør 257 mio. kr., hvorved PFA bliver minoritetsaktionær i Welltec.

"Provenuet styrker Welltecs kapitalgrundlag og vil kunne anvendes til yderligere udvikling af selskabets aktiviteter inden for interventionsløsninger baseret på robotteknologi og completion-løsninger til olie- og gasindustrier," hedder det i meddelelsen fra PFA.

"Vi er glade for at byde PFA velkommen som investor i Welltec, og vi ser frem til at fortsætte vores vækstrejse med denne højkaliber af en investor ombord. I de seneste fem år har vi fordoblet antallet af ansatte og transformeret Welltec til en rigtig global virksomhed - og vi fortsætter vores bestræbelser på at udvide forretningen på en kontrolleret og professionel måde," siger Jørgen Hallundbæk (foto), CEO, stifter og hovedaktionær i Welltec i en meddelelse. Jørgen Hallundbæk etablerede Welltec tilbage i 1994.

Omsætning når 2 mia.

I forbindelse med halvårsregnskabet tilbage i august udtalte selskabets Finansdirektør, Jesper Helmuth Larsen, over for Business.dk, at selskabet ikke har nogen planer om en snarlig børsnotering.

Skulle man alligevel føle sig fristet til at udregne en mulig børsværdi for selskabet, kan man ligeså godt lade være, hvis man skal tro torsdagens pressemeddelelse fra Welltec

Dansk oliekomet tilbage på sporet

"Der kan ikke udledes en implicit værdiansættelse af Welltec på grundlag af de offentliggjorte oplysninger og antallet af nye anparter, da fuldstændige oplysninger om selskabets nuværende warrantprogram ikke er offentligt tilgængelige, forklarer Welltec.

Selskabet venter for 2013 en omsætning på 1,9-2,1 mia kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også