EnergiWatch

Smedegaard tror på oliedivision

Maersk Oil har lagt nedturen bag sig og koncernchef udtrykker nu optimisme.

Foto: Maersk Oil

Nedturen er bremset i A.P. Møller - Mærsks oliedivision, Maersk Oil, som nu kan begynde at se fremad efter et dyk i produktionen frem til andet kvartal i år.

Det understreger Mærsk-topchef Nils Smedegaard Andersen ved den lyseblå koncerns kapitalmarkedsdag torsdag.

"Maersk Oil har rundet hjørnet. Der vil vi se en fremgang i andet halvår og fremover, siger Nils Smedegaard Andersen.

Maersk Oil tvivler på brasiliansk guldåre

Produktionen faldt til 226.000 tønder per dag i andet kvartal, det laveste i flere år, men den har også "bundet ud" nu, siger Mærsks øverste direktør.

Skal nå 400.000 tønder

Samtidig var olieprisen lavere i andet kvartal, men den er siden steget, hvilket også vil understøtte Maersk Oils overskud.

"I andet kvartal var Maersk Oil den eneste af de fire satsningsområder, der havde faldende overskud, men vi håber at ændre det billede fremover, lyder det selvsikkert fra Nils Smedegaard Andersen.

Moody's tror på stærkt offshoremarked

På den lange bane er det fortsat Maersk Oils mål at nå op på en produktion på 400.000 tønder per dag. Det skal ske seneste i 2020, og med et afkast på den investerede kapital på mindst 10 pct. selv under perioden med lavere oliehøst.

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs