EnergiWatch

Statoil frygter terrorangreb mod anlæg i Norge

Myndighederne vil være lang tid om at komme Statoil til undsætning i tilfælde af terrorangreb mod anlæg i Norge.

Foto: Statoil / Øyvind Hagen

Forsvaret i Norge har advaret det nationale olieselskab Statoil om risiko for terrorangreb mod selskabets bygninger og landanlæg i Norge. Statoil er bekymret for, at det vil tage for lang tid, før politiet kan komme til undsætning i tilfælde af et angreb.

Det fortæller selskabets bestyrelsesformand, Svein Rennemo, til Bergens Tidende lørdag.

"Det er et tema, vi har drøftet i bestyrelsen, og som selskabet har haft en dialog med myndighederne om. En række af vores landanlæg ligger relativt langt fra etablerede politimyndigheder og ildkraft. Det er en af konklusionerne," siger han.

Rapport kritiserer Statoils rolle i terrorangreb

Analytiker: Ny norsk regering vil fastholde oliestrategi 

Statoil har engageret en enhed under forsvaret til at undersøge sikkerhedssituationen for selskabets kontorbygninger og landanlæg.

Selskabet "kan blive set som et legitimt mål for voldelige terrorister af flere grunde", konkluderer eksperterne i deres rapport og anbefaler handling.

"Det er myndighedernes ansvar at lave trusselsvurderinger og iværksætte terrorsikring - altså den ydre sikkerhed. Det, vi har ansvaret for, og som rapporten meget tydelig peger på, er den indre sikkerhed på anlæggene. Det ansvar tager vi," siger Statoils topchef, Helge Lund.

Statoil er medejer af det gasanlæg i Algeriet, som i flere dage januar var centrum for et stort terrordrama, hvor næsten 40 udenlandske gidsler blev dræbt af militante islamister, som angreb anlægget.

/ritzau/NTB

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs