EnergiWatch

Begrænset Syrien-indgreb lægger låg på oliestigninger

En amerikansk godkendelse af en begrænset millitær aktion i Syrien holder oliepriserne i ro.

Oliepriserne holdes torsdag morgen fortsat oppe af udsigten til en amerikansk militær aktion rettet mod Syrien. Onsdag aften godkendte det amerikanske Senats Udenrigspolitiske Nævn en resolution, der tillader en begrænset militær
intervention i Syrien.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 115,00 dollar mod en pris på 114,80 dollar onsdag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 107,40 dollar, hvor en tønde onsdag eftermiddag kostede 107,30 dollar.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Senatets godkendelse af en "begrænset aktion specifikt rettet mod legitime militære mål" i løbet af en 60-dages periode er første skridt mod en godkendelse fra hele Kongressen. Men fra investorside bides der mærke i, at der er tale om en begrænset militær intervention. Dermed tyder det på, at en spredning af konflikten til andre omkringliggende lande kan undgås, hvilket vil betyde, at olieforsyningerne fra Mellemøsten ikke bliver påvirket i særlig høj grad.

"Markedet begynder at forvente en mere begrænset amerikansk involvering i Syrien og et mere begrænset potentiale for en udvidelse af konflikten, og det tager noget af toppen (af olieprisen, red.)," siger analytiker Jason Schenker fra Prestige Economics til Bloomberg News.

Guldmarkedet reagerede på de nedtonede meldinger med prisfald onsdag, og markedet har siden svinget i et snævert interval.

"Det har givet markedet en smule mere klarhed over, at USA vil stemme for at foretage en militær aktion, siger råvareanalytiker David Lennox fra Fat Prophets til Bloomberg News.

Torsdag morgen koster en troy ounce guld 1393 dollar mod 1391 dollar onsdag ved 17-tiden.

På markedet for industrimetaller fokuseres der mere på den globale økonomiske udvikling i den egentlige prisdannelse. De seneste stærke tal fra såvel den amerikanske industri som fra Kina har stabiliseret det ellers overforsynede kobbermarked, og onsdagens overraskende gode salgsdata fra den amerikanske bilindustri giver yderligere støtte til markedet.

Et ton kobber koster torsdag morgen 7148 dollar mod 7145 dollar onsdag.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs