Foghs spindoktorer lobbyer for utilfredse olieselskaber

Bayerngas og Hess har hyret nogle af de mest prominente spinstrateger for at slippe for skattelussing i Nordsøen.

Flere olieselskaber står til at tabe milliardbeløb på den skattestramning, som regeringen planlægger for at få penge til sin togfond.

Derfor har flere selskaber sat det store lobby-skyts op for at slippe skatteregningerne, og det involverer at hyre nogle af de mest prominente strateger inden for kommunikation og pr.

Ekstra Bladet kan således fortælle, at olieselskabet Hess har hyret Michael Kristiansen og Michael Ulveman, som begge er tidligere spindoktorer for forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Holger K. til olieselskaber: "Slå koldt vand i blodet" 

Avisen skriver, at den er bekendt med, at firmaet Kristiansen.Ulveman har mailet til politikere fra et af regeringspartierne på vegne af den amerikanske oliegigant.

Her opfordrer de politikerne til at tage en snak om de bebudede skatteplaner med den adm. direktør for i Hess Danmark, hvor man kan vende "perspektiver og konsekvenser ved regeringens udspil," skriver Ekstra Bladet.

Et andet utilfreds olieselskab er Bayerngas, som har hyret den tidligere spindoktor for justitsminister Morten Bødskov, Peter Goll og hans bureau Geelmuyden.Kiese. Peter Goll har desuden fungeret som pressechef i SF under Holger K. Nielsens formandskab.

Også Jan Juul, der har været spindoktor for den tidligere socialdemokratiske statsminister Poul Nyrup Rasmussen, men som i dag arbejder for lobby-firmaet Rud Pedersen, er blevet hyret af Bayerngas, bekræfter han over for avisen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Minister: Stadig betydeligt afkast ved Nordsø-investering 

DUC slap lettere fra skattestramning

Bredside mod ændret nordsøskat 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også