Statoil finder endnu mere canadisk olie

Det norske selskab har fået hul på endnu et olie-prospekt i Canada, og dermed er selskabet nu oppe på tre oliefund ved den nordamerikanske kyst.
Foto: Statoil / Øyvind Hagen
Foto: Statoil / Øyvind Hagen
JØRGEN RUDBECK, SHIPPINGWATCH

Statoil har gentaget bedriften fra tidligere på sommeren, og igen kan man i selskabet juble over et oliefund i Canada.

Fundet ligger ud for Newfoundland, cirka 500 kilometer nordøst for St. Johns i Canada i Flemish Pass Basin, som ligger i Bay du Nord-prospektet (EL1112). Det er kun ti kilometer fra det sidste sted, Harpoon-prospektet, hvor Statoil fandt olie i juni.

Med hjælp fra den sænkbare rig West Aquarius har Statoil hevet olie op fra 1.100 meters dybde.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

”Succesen i Bay du Nord er et resultat af en ambitiøs og målrettet udforskningskampagne i Flemish Pass-bassinet. Dette fund er meget opmuntrende,” siger Tim Dodson, der er koncerndirektør for udforskning i Statoil ifølge Offshore.no.

”Flemish Pass Basin er en strategisk del i Statoils globale udforskningsportefølje. Vi planlægger at kunne bore flere afgrænsningsbrønde i området på et senere tidspunkt,” siger Tim Dodson.

Der skal nu kigges på, hvor meget olie Bay du Nord og Harpoon-prospekterne rummer, ligesom Statoil også vil se nærmere på områdets geologi og potentiale. De to områder ligger ikke langt fra Mizzen-boringer, hvor Statoil vurderer, at der findes 100-200 mio. tønder olie.

Statoil er operatør på projektet i Bay du Nord og Harpoon med en ejerandel på 65 procent, mens Husky Energy ejer de resterende 35 procent.

Statoil lover stort udbytte fra kæmpe oliefelt 

Danmark klar til ny udbudsrunde i Nordsøen 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også