EnergiWatch

Statoil lover stort udbytte fra kæmpe oliefelt

Det delvist A.P.-Møller-ejede Johan Sverdrup kommer ikke til at skuffe, lover Statoil.

Det gigantiske norske oliefelt Johan Sverdrup kommer ikke til at overraske negativt, når Statoil senere på året offentliggør sit endelig ressourceestimat.

Det fortæller Statoils chef for aktiviteterne på norsk kontinentalsokkel, Øystein Michelsen, til det norske medie Teknisk Ukeblad.

"Vi har fået bekræftet, at feltet er så stort, som vi forventede. De endelige ressourceestimater bliver inden for det oprindelige estimat," siger en begejstret Øystein Michelsen til Teknisk Ukeblad.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Johan Sverdrup-feltet, der ventes at begynde at levere olie i slutningen af 2018, delejes ud over Statoil af A.P. Møller - Mærsks Maersk Oil. De i alt fem partnere i feltet regner med at færdiggøre en foreløbig konceptplan inden jul i år, og her vil Statoil som fungerende operatør melde et opdateret estimat ud.

Hidtil har estimatet lydt på, at feltet indeholder mellem 1,7 og 3,3 mia. tønder olie, hvilket sandsynligvis vil gøre det til det tredjestørste i Norge nogensinde.

Ifølge Øystein Michelsen er planerne ikke færdige endnu, men der bliver "vældigt mange" platforme og installationer involveret, og målt i isenkram kan det gå hen og blive Norges dyreste oliefelt nogensinde, siger direktøren til Teknisk Ukeblad.

Johan Sverdrup består af tre licenser: PL 501, PL 502 og PL265. Maersk Oil har en ejerandel på 20 pct. af førstnævnte licens, mens resten er fordelt mellem Statoil, Lundin, Petoro og Det norske oljeselskap. Den endelige procentfordeling af feltet ventes på plads næste år, når der indleveres en feltudviklingsplan til de norske myndigheder.

Maersk Oil har senest meldt en forventning om en produktionsandel på omkring 50.000 tønder per dag, når feltet kommer op at køre.

Siri-revne koster DONG lille milliard 

Statoil-chef klar til at investere 57 milliarder 

Oliejagt på vej i Ecuadors regnskov 

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs