EnergiWatch

Fem dræbt ved angreb på gas-terminal i Yemen

Formodede militante med forbindelse til Al-Qaida har dræbt fem soldater ved et angreb på LNG-terminal i Yemen.

Balhaf LNG-terminal | Foto: Total

Fem sovende soldater blev søndag dræbt i et angreb på Yemens første og eneste LNG-terminal (flydende naturgas, red.), skriver Reuters.

Gerningsmændene, der flygtede efter attentatet, formodes at være fra terrornetværket Al-Qaeda, der står stærk i det fattige land, der er placeret på sydspidsen af den olie- og gasrige Arabiske Halvø.

Ifølge Reuters kommer angrebet efter uger med voldsomme amerikanske droneangreb, der bl.a. har betydet, at USA har lukket sin ambassade i landets hovedstad Sanaa og evakueret ansatte. Ifølge BBC er det kun få uger siden, at et angreb blev afværget.

Al Qaeda-angreb på olie- og gasanlæg i Yemen forpurret

En lokal embedsmænd siger ifølge Reuters, at de mistænkte gerningsmænd infiltrerede et checkpoint ved Balhaf LNG-terminalen, der ligger i den sydlige del af landet. Herefter slog de en vagt ihjel, hvorefter de tvang sig adgang til fire soldater, der blev henrettet, mens de sov i en container.

LNG-terminalen har en værdi på 4.5 mia. dollar, godt 25 mia. kr., og drives af Yemen LNG og franske Total.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Elbiler er ikke altid en gevinst for klimaet - nogle bliver det aldrig

Kører man kun 3.000 km i bil om året, bliver det aldrig bedre for klimaet at køre i en elbil. Kører man 7.500 km om året, går der otte-ni år, før skiftet gavner klimaet, viser ny forskning. Jo længere, man kører, jo bedre bliver klimaregnestykket. For mange kan det være klogt at vente med at skifte til en elbil, lyder rådet fra FDM og forskere ved Aarhus Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs