Nu sigtes BP også for prisfusk

USA's energimyndigheder fortsætter jagten på energiselskaber og banker, som mistænkes for snyd på de amerikanske energimarkeder.
Foto: BP
Foto: BP

Efter at en stribe kontroversielle bøder er regnet ned over nogle af verdens største banker for prismanipulation på de amerikanske energimarkeder, er turen nu kommet til den britiske oliegigant BP.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Flere medier beretter, at et organ under USA's energitilsyn - The Federal Energy Regulatory Commission (FERC) - kræver, at BP afleverer ca. 29 mio. dollar til staten på grund af, at selskabet skulle have fusket med priserne på naturgas.

FERC's anklage lyder på, at energitradere på BP's Southeast Gas Trading desk i 2008 med vilje tog tab på nogle af selskabets naturgasaktiviteter for at øge værdien af visse BP's swaps.

Det er lignende forseelser, som fik FERC til for nylig at uddele rekordstore bøder til bankerne Barclays og JP Morgan på henholdsvis 470 mio. dollar og 410 mio. dollar.

Bank får megabøde for elsvindel 

Elfusk giver rekordbøde i USA 

BP har 30 dage til enten at betale bøden eller beslutte sig for at tage sagen i retten.

Det britiske selskab - som i forvejen er hårdt kritiseret i USA på grund af olieudslippet i 2010 på DeepWater Horizon - afviser dog beskyldningerne:

"BP's naturgasdealere deltog ikke i nogen form for markedsmanipulation i slutningen af 2008. BP er skuffet over, at FERC har taget dette skridt og vil forsvare sig indædt mod disse beskyldninger," udtaler vicepræsident og kommunikationsansvarlig for selskabets amerikanske aktiviteter, Geoff Morrell.

USA sætter nyt fokus på bankfusk 

BP forudser lang kamp om erstatninger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også