Amerikanere drømmer om jysk olieeventyr

Selv om det måske ikke bliver et nyt Klondyke, så er der et pænt potentiale for at udvinde olie- og gas i det midtjyske.
Det mener det amerikanske selskab New World Oil and Gas (NWOG) med base på den britiske skattelysø Jersey, som i en længere periode har analyseret store mængder data fra seismiske undersøgelser fra de to områder.
NWOG har fået en tredjepart (konsulentfirmaet RPS, red.) til at vurdere chancerne for at finde olie og gas i den jyske undergrund i det såkaldte "Jensen Prospekt".
Vurderingen er faldet i så god jord, at topchef William Kelleher i en meddelelse på selskabets hjemmeside udtaler, at NWOG har optrappet jagten på at finde en partner i Danmark til at udføre reelle boringer.
"Kombinationen af at have en række kommercielt attraktive prospekter med en signifikant reduktion i geologiske risici, særligt i forhold til olie- og gaslommerne, som ifølge RPS har en 90 pct. chance for succes, bekræfter perspektiverne i vores danske licenser," lyder det fra William Kelleher.
Ifølge Ingeniøren ligger selskabet allerede i forhandlinger med en partner om at træde ind i det danske projekt.
Vil bore i "Jensen"
NWOG's projekt i Midtjylland kaldes Danica Jutland og dækker to licenser på i alt godt 4.000 km2. Samtidig har selskabet også et projekt omkring Lolland, Falster og Langeland kaldet Danica Ressources, som indeholder en licens med et areal på 6.680 kvm.
Selskabet skriver i meddelelsen, at business case-beregninger viser, at nettonutidsværdien (NPV10) af det jyske Danica Jutland-projekt udgør 655.7 mio. dollar for selskabet.
Selskabet har ikke endelig besluttet, om man vil sætte et stort borearbejde i gang, men skriver i meddelelsen:
"De nye data har givet tilstrækkeligt med opmuntring til at gå videre til næste fase. Det vil kræve at bore en brønd i licens 1/09," skriver selskabet med henvisning til et område i "Jensen Prospektet", der dækker et sydøstgående bælte fra Ringkøbing til Brande og Give.
NWOG ejer ikke licenserne fuldt ud, men sammen med Nordsøfonden, men selskabet har forkøbsret til 80 pct., hvis det vælger reelle boringer. NWOG har ind til 17. november til at afgøre det.
Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch
Relaterede artikler:
Cowi køber Vattenfall-ingeniører
For abonnenter
Esbjerg udskifter fisk med vindmøller og borerigge
For abonnenter