EnergiWatch

Brændende amerikansk platform under kontrol

Sand og mudder har stoppet lækagen af gas på den brændende boreplatform i den Mexicanske Golf. Dermed er situationen under kontrol.

Foto: The Bureau of Safety and Environmental Enforcement

Myndighederne i USA fik hjælp af naturen, da boreplatformen Hercules 265 tirsdag aften brød i brand efter et blow-out af naturgas. Lækagen har tilsyneladende suget så meget mudder og sand til sig, at det spærrede for gassen, hvorved branden nu stort set er gået ud.

Branden i Golfen har nydt stor bevågenhed, og ledte med det samme tankerne tilbage til Deep Water Horizon katastrofen, der i 2010 siden voldte skader for milliarder og kostede adskillige menneskeliv.

Boreplatform brænder i Golfen

Hercules 265 ejes af selskabet Walter Oil & Gas, mens jack-up'en ejes af Hercules, som havde en 30-dages kontrakt med  Walter Oil & Gas til en værdi af emllem 101.000-103.000 dollar om dagen, skriver Upstream. Siden uheldet er Hercules' aktieværdi er faldet med 83 mio. dollar, fortæller Reut

Ulykken skete, da mandskab forberedte boreplatformen til boring og ramte en gaslomme, der forårsagede udblæsningen.

 Olieselskab ødelagde beviser om kæmpe udslip

Alle 44 mand om bord blev evakueret. Der er tale om det samme område i Golfen, hvor Deepwater Horizon-katastrofen fandt sted i 2010.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs