EnergiWatch

Boreplatform brænder i Golfen

Boreplatformen Hercules 265 i den Mexikanske Golf er i brand, og dele af den er allerede kollapset.

Foto: The Bureau of Safety and Environmental Enforcement

Tirsdag aften lokal tid gik der ild i en boreplatform i den Mexikanske Golf ved kysten ud for den amerikanske stat Louisiana.

Flere medier meddeler, at mandskabet på 44 på jack-up'en Hercules 265 er evakueret i sikkerhed, mens to skibe forsøger at slukke branden.

Der er tale om en naturgasbrønd, og som lige nu sender gas ud i havet, og som får platformen til at brænde. Ifølge mediet Rigzone er en del af boreplatformen kollapset som følge af branden og tabt i havet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Brønden ejes af selskabet Walter Oil & Gas, mens jack-up'en ejes af Hercules, som havde en 30-dages kontrakt med  Walter Oil & Gas til en værdi af emllem 101.000-103.000 dollar om dagen, skriver Upstream. Siden uheldet er Hercules' aktieværdi er faldet med 83 mio. dollar, fortæller Reuters.

Årsagen til uheldet er endnu ukendt.

Der er tale om det samme område i Golfen, hvor Deepwater Horizon-katastrofen fandt sted i 2010.

Golfen boomer igen 

Mere fra EnergiWatch

Elbiler er ikke altid en gevinst for klimaet - nogle bliver det aldrig

Kører man kun 3.000 km i bil om året, bliver det aldrig bedre for klimaet at køre i en elbil. Kører man 7.500 km om året, går der otte-ni år, før skiftet gavner klimaet, viser ny forskning. Jo længere, man kører, jo bedre bliver klimaregnestykket. For mange kan det være klogt at vente med at skifte til en elbil, lyder rådet fra FDM og forskere ved Aarhus Universitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs