Økonomisk fremgang udbygger oliepriser

Amerikansk olie nærmer sig prisen på den europæiske Brent-olie.

Friske tegn på fremgang i den amerikanske økonomi fastholder og udbygger olieprisstigningerne fredag morgen. Fremgangen er især at spore i den amerikanske referenceolie West Texas Intermediate (WTI), hvilket betyder, at den amerikanske olie er ved at nærme sig samme niveau som den europæiske Brent.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 108,85 dollar mod en pris på 108,60 dollar torsdag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 107,95 dollar, hvor en tønde torsdag eftermiddag kostede 107,50 dollar.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Spændet mellem WTI og Brent kan ramme paritet i næste uge, og en masse investorer satser på det. Den amerikanske økonomi klarer sig langt bedre end både Europa og Asien, herunder Kina. Fundamentalt vil det støtte WTI," siger energistrateg Ken Hasegawa fra Newedge Group i Tokyo til Bloomberg News.

Den amerikanske referenceolie WTI har typisk været prissat højere indtil medio 2010. Men konvergensen mellem den europæiske referenceolie Brent, der bruges som benchmark-pris for mere end halvdelen af verdens olie, og WTI har været kørt af sporet i takt med at et forbedret olierørledningsnet og brugen af jernbane-transport har hjulpet med til at lette leveringen af olie til raffenaderierne i Cushing, Oklahoma, der er verdens største olie-lager lokalitet.

Olieopkøb på laveste niveau siden finanskrisen 

USA går ind i sag om prisfusk på olie 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåPhoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter