Oliepriser stoppes af kinesisk vækst

Der bliver lagt låg over prisstigningerne på olie onsdag morgen som følge af skuffende tal fra Kina.
RITZAU FINANS

Skuffende handelstal fra det kinesiske fastland peger igen på en opbremsning i den kinesiske økonomi, og det giver sig udslag i et dyk i oliemarkedet. Priserne ligger dog fortsat højere end onsdag eftermiddag efter et stort fald i de amerikanske olielagre.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 107,85 dollar mod en pris på 107,30 dollar tirsdag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 104,50 dollar, hvor en tønde tirsdag eftermiddag kostede 102,90 dollar.

Den kinesiske eksport og import faldt uventet i juni, og der tegner sig et stadig tydeligere billede af en opbremsning i verdens næststørste økonomi. Eksporten faldt 3,1 pct. i forhold til samme periode året før, hvor analytikerne havde estimeret en stigning på 3,7 pct. Samtidig faldt importen 0,7 pct., og her havde analytikerne estimeres en stigning på 6 pct.

Olieselskaber trækker mandskab ud af Egypten 

De amerikanske lagre af råolie faldt med 9,0 mio. tønder i den foregående uge ifølge opgørelsen fra American Petroleum Institute, API. Opgørelser af benzinlagrene viser et fald på 3,5 mio. tønder, mens lagrene af destillater steg med 2,8 mio. tønder.

Energiministeriets officielle opgørelse fremlægges senere onsdag. Her venter analytikerne, at råolie-lagrene er steget med 3,2 mio. tønder, mens benzin- og destillat-lagrene ventes at være steget 1,0 mio. tønder.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs