EnergiWatch

Snublende tæt på udsolgt hos Maersk Drilling

Med ny DONG-kontrakt i hus er boredivisionen i A.P. Møller-Maersk tæt på at kunne melde om tomme hylder.

A.P. Møller – Mærsks datterselskab Maersk Drilling har netop skrevet under på en kontrakt med Dong Energy, der bringer Drilling snublende tæt på at kunne melde alt udsolgt for 2013.

Efter underskriften, der sender Maersk Resolve på arbejde for Dong Energy i ni måneder i den danske del af Nordsøen, mangler kun en udnyttelse af en eksisterende option for Maersk Convincer af Petronas. Optionen løber fra slutningen af 2013 og en eventuel udnyttelse bør derfor være lige på trapperne.

DONG lægger trecifret millionordre hos Maersk 

"Vi mangler ikke meget for at kunne melde udsolgt for 2013, men det gør vi først, når vi måtte få en endeligt underskrevet kontrakt for Maersk Convincer," siger chef for Strategy & Relations hos Maersk Drilling, Michael Harboe-Jørgensen.

Han oplyser, at en option typisk skal kaldes 6-12 måneder, før den skal påbegyndes. Dermed bør der ikke gå lang tid, inden datterselskabet kan sætte den sidste streg i bogen for 2013. Michael Harboe-Jørgensen understreger dog, at det svinger fra kontrakt til kontrakt og marked til marked.

"Så man kan godt holde øjnene åbne, men noget endeligt kan vi ikke sige endnu," siger han.

Maersk Drilling: Ældre forretninger kan komme til salg 

Maersk Resolves ordre hos Dong Energy ligger forud for en allerede tegnet kontrakt med Dong for riggen, der løber frem til midten af 2016. Dagsraten ligger lidt over 200.000 dollar om dagen for den nye kontrakt mod lidt over 197.000 dollar om dagen for den eksisterende kontrakt.

Det er en fornuftig pris for datterselskabet ifølge Michael Harboe-Jørgensen, og dagsraten ligger lidt over de nuværende rater for søsterriggene Resolute og Resilient.

Maersk Drilling opererer 17 borerigge og har tre rigge samt fire boreskibe under levering. Datterselskabet, der i 2012 omsatte for 1889 mio. dollar med et nettoresultat på 359 mio. dollar, har en målsætning om at nå 30 rigge og et nettoresultat, NOPAT, på 1 mia. dollar inden 2018.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Norge slynger over 50 nye olielicenser ud

Den norske oliekæmpe Equinor tegner sig for godt halvdelen af alle nye licenser på norsk sokkel, hvor der fortsat er stor interesse for at finde nye olie- og gasforekomster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs