EnergiWatch

Millionordrerne ruller ind hos Subsea 7

Ordrerne hos den norske leverandør til oliebranchen, Subsea 7, sænker ikke farten. Tværtimod. Tre nye aftaler til 1,6 mia. USD er lige blevet underskrevet.

Foto: Subsea 7

I sidste uge kunne Subsea 7 meddele branchen om to kontrakter på i alt 850 mio. USD med det brasilianske olie- og gasselskab Petrobras. Ikke en gang en uge senere er de to parter sammen igen om en ny kontrakt. Denne gang til 1,6 mia. USD, fremgår det af en meddelelse.

Subsea 7 skal konstruere og operere tre nye PLSV'er (pipe-lay suppert ships) for Petrobras i en aftale på fem år, oplyser selskabet i en meddelelse. Hollandske IHC Merwede Shipyard skal bygge skibene, som bliver leveret i løbet af 2016 og 2017. Skibene er designet til at operere på 3.000 meters dybde og vil komme til at koste omkring 950 mio. USD inklusiv levering til Brasilien.

"Vi er glade for denne kontrakt, som styrker vores tilstedeværelse i dybhavsterritorier yderligere. Baseret på vores erfaring med den første konstruktion af Seven Waves, som er godt i gang, er vi sikre på, at disse tre skibe vil blive leveret til tiden og på linje med vores estimater på omkostningerne. Vi er sikre på den kommercielle model, risikoprofilen og det forventede økonomiske afkast fra kontrakterne," siger Jean Cahuzac, CEO for Subsea 7.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ny dansk milliardkredit på vej til Petrobras

Protektionisme låser brasiliansk oliegigant

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs