Millionordrerne ruller ind hos Subsea 7

Ordrerne hos den norske leverandør til oliebranchen, Subsea 7, sænker ikke farten. Tværtimod. Tre nye aftaler til 1,6 mia. USD er lige blevet underskrevet.
Foto: Subsea 7
Foto: Subsea 7
KATRINE GRØNVALD RAUN, SHIPPINGWATCH

I sidste uge kunne Subsea 7 meddele branchen om to kontrakter på i alt 850 mio. USD med det brasilianske olie- og gasselskab Petrobras. Ikke en gang en uge senere er de to parter sammen igen om en ny kontrakt. Denne gang til 1,6 mia. USD, fremgår det af en meddelelse.

Subsea 7 skal konstruere og operere tre nye PLSV'er (pipe-lay suppert ships) for Petrobras i en aftale på fem år, oplyser selskabet i en meddelelse. Hollandske IHC Merwede Shipyard skal bygge skibene, som bliver leveret i løbet af 2016 og 2017. Skibene er designet til at operere på 3.000 meters dybde og vil komme til at koste omkring 950 mio. USD inklusiv levering til Brasilien.

"Vi er glade for denne kontrakt, som styrker vores tilstedeværelse i dybhavsterritorier yderligere. Baseret på vores erfaring med den første konstruktion af Seven Waves, som er godt i gang, er vi sikre på, at disse tre skibe vil blive leveret til tiden og på linje med vores estimater på omkostningerne. Vi er sikre på den kommercielle model, risikoprofilen og det forventede økonomiske afkast fra kontrakterne," siger Jean Cahuzac, CEO for Subsea 7.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Ny dansk milliardkredit på vej til Petrobras

Protektionisme låser brasiliansk oliegigant

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs