EnergiWatch

Råvarer træder vande inden amerikansk jobrapport

Der er spænding på råvaremarkederne op til offentliggørelsen af jobtal i USA.

Foto: Colourbox

De internationale råvaremarkeder træder vande fredag morgen. Analytikere og investorer ser frem mod den meget vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

Rapporten offentliggøres senere fredag og dataene for jobskabelse er i centrum, da en høj jobskabelse uden for landbruget kan fremskynde en reduktion i den amerikanske centralbanks pengepolitiske lempelser.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 105,45 dollar mod en pris på 105,35 dollar torsdag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 101,05 dollar, hvor en tønde torsdag eftermiddag kostede 101,15 dollar.

Olieprisen i "perfekt storm" - men kun midlertidigt 

Fredagens absolutte højdepunkt er den amerikanske arbejdsmarkedsrapport. Dataene for jobskabelsen i form af beskæftigelse uden for landbrugssektoren er rapportens vigtigste element. Analytikerne estimerer en jobskabelse på 165.000 nye arbejdspladser i juni, efter at jobskabelsen i maj var på 175.000.

I Mellemøsten er tingene faldet lid til ro efter onsdag aftens egyptiske militærkup mod præsident Mohamed Mursi. Det egyptiske militær opfordrer til at undgå blodige uroligheder og hævnangreb, efter at kuppet mod landets præsident har ophidset islamistiske tilhængere. Det Muslimske Broderskab og andre støtter af den nu tidligere præsident har opfordret til demonstrationer fredag i hele landet.

Lav oliepris slår hul i regeringens togfond 

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs