EnergiWatch

Oliegigant overvejer børsnotering

Den nordjyske gigant inden for skibsbrændstof, O. W. Bunker, kan blive børsnoteret.

Foto: IMO

Kapitalfonden Altor, som har været ejer af  O. W. Bunker siden 2007, går nu selv ind i spekulationen om at børsnotere oliedivisionen i koncernen Wrist Group.

Sidste år omsatte hele koncernen for 85 mia. kr., hvoraf 82 mia. kr. kom fra netop oliedivisionen.

Det skriver Børsen.

"Det kan lige så vel blive en børsnotering, som det kan blive alt muligt andet," siger Søren Johansen, der er partner i den svenske kapitalfond, til Børsen.

Hvis det ender med en børsnotering, vil det blive et af de helt store selskaber på børsen, der, målt på omsætning, både overhaler Novo Nordisk og Carlsberg, dog følger indtjeningen ikke med, hvis man sammenligner med andre store virksomheder.

Wrist Ship Supply holder fast i aggressiv vækst-plan 

Ifølge Børsen er det vanskeligt at prissætte denne type handelsvirksomhed, men avisens kilder har værdier på mellem 3-6 mia. kr. for hele O. W. Bunker på tale. Det er aldrig blevet offentliggjort, hvad kapitalfonden betalte for købet af Wrist Group. Men det blev dog i 2007 vurderet, at Altor kan have købt hele koncernen for 1-2 mia. kr.

O.W. Bunker opererer som fysisk leverandør af skibsbrændstof, og råder derudover over en flåde på 30 skibe. Virksomheden er også global forhandler af brændstoffet og har i øjeblikket primært fokus på Sydamerika.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs