EnergiWatch

Subsea 7 i vanskeligheder

Større tab på et brasiliansk offshore-projekt barberede 13 pct. af Subsea 7's værdi.

Foto: Torben Stroyer

Subsea 7 oplevede med et fald på 13 pct. i går ved lukketid sin største nedtur i flere år, efter at selskabet har konstateret større tab på et brasiliansk offshore projekt - Guará-Lula projektet. Det betyder, at selskabet ikke længere venter vækst i indtjeningen i år. Selskabet venter nu en livstidsomkostning på det brasilianske projekt, der er 250-300 mio. dollar højere, end hvad der tidligere var ventet.

"Jeg er skuffet over, at vi er forpligtet til at tage endnu et tab på Guará-Lula projektet. Vores nuværende finansielle resultat i Brasilien er uacceptabelt, og vi har sat in plan i værk for at forbedre indtjeningsmarginerne i dette territorium. Den plan inkluderer beslutningen om ikke at byde yderligere på andre EPIC-projekter med lignende risikoprofiler," siger CEO i Subsea 7, Jean Cahucaz, i en pressemeddelelse.

Protektionisme låser brasiliansk oliegigant 

"Guará-Lula udgjorde 5 pct. af vores ordrebog pr. 31. marts 2013. De resterende 95 pct. af vores kontraktportefølje opfører sig efter forventningerne. Hvad angår det globale marked , vil bud-aktiviteterne forblive høje, og vi forbliver positive omkring de mellemlange- og lange markedsforudsigelser."

Bedre gik det for norske Sevan Drilling, der steg 18,2 pct., efter at Seadrill har øget sin ejerandel i selskabet til 50,1 pct. Aktionærerne i Sevan Drilling kan nu se frem til at modtage et obligatorisk købstilbud fra Seadrill på de resterende aktier.

Brasiliansk oliegigant på shoppetur i Danmark 

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Norge slynger over 50 nye olielicenser ud

Den norske oliekæmpe Equinor tegner sig for godt halvdelen af alle nye licenser på norsk sokkel, hvor der fortsat er stor interesse for at finde nye olie- og gasforekomster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs