EnergiWatch

Subsea 7 i vanskeligheder

Større tab på et brasiliansk offshore-projekt barberede 13 pct. af Subsea 7's værdi.

Foto: Torben Stroyer

Subsea 7 oplevede med et fald på 13 pct. i går ved lukketid sin største nedtur i flere år, efter at selskabet har konstateret større tab på et brasiliansk offshore projekt - Guará-Lula projektet. Det betyder, at selskabet ikke længere venter vækst i indtjeningen i år. Selskabet venter nu en livstidsomkostning på det brasilianske projekt, der er 250-300 mio. dollar højere, end hvad der tidligere var ventet.

"Jeg er skuffet over, at vi er forpligtet til at tage endnu et tab på Guará-Lula projektet. Vores nuværende finansielle resultat i Brasilien er uacceptabelt, og vi har sat in plan i værk for at forbedre indtjeningsmarginerne i dette territorium. Den plan inkluderer beslutningen om ikke at byde yderligere på andre EPIC-projekter med lignende risikoprofiler," siger CEO i Subsea 7, Jean Cahucaz, i en pressemeddelelse.

Protektionisme låser brasiliansk oliegigant 

"Guará-Lula udgjorde 5 pct. af vores ordrebog pr. 31. marts 2013. De resterende 95 pct. af vores kontraktportefølje opfører sig efter forventningerne. Hvad angår det globale marked , vil bud-aktiviteterne forblive høje, og vi forbliver positive omkring de mellemlange- og lange markedsforudsigelser."

Bedre gik det for norske Sevan Drilling, der steg 18,2 pct., efter at Seadrill har øget sin ejerandel i selskabet til 50,1 pct. Aktionærerne i Sevan Drilling kan nu se frem til at modtage et obligatorisk købstilbud fra Seadrill på de resterende aktier.

Brasiliansk oliegigant på shoppetur i Danmark 

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs