Statoil skrotter kontrakt på 11 mia. kr.

Aker Solutions må vinke farvel til gigantkontrakt med Statoil, fordi selskabet må opgive at levere en såkaldt "super-platform".
Af: Aker Solutions. De teknologiske udfordringer med at bygge den såkaldte "super-platform" blev for store for norske Aker Solutions. Det betød farvel til tocifret milliardkontrakt.
Af: Aker Solutions. De teknologiske udfordringer med at bygge den såkaldte "super-platform" blev for store for norske Aker Solutions. Det betød farvel til tocifret milliardkontrakt.

En gylden kontrakt til en værdi af 11,2 mia. norske kr. er forsvundet ud af hænderne på norske Aker Solutions, fordi selskabet ikke kan levere en aftalt super-platform til Statoil som aftalt. Beløbet svarer til 10,4 mia. danske kr.

Det skriver det norske medie Teknisk Ugeblad, som forklarer kontraktbruddet med "teknologiske problemer" hos Aker Solutions.

De to norske selskaber indgik i 2012 en aftale om leveringen af en ny kategori-b "super-platform", der skulle fungere ligeså godt på dybt som på lavt vand, som kunne øge udvindingen fra eksisterende felter og specialdesignes til specifikke bore- og vedligeholdelseopgaver.

Forskere: Norsk olie værre end tjæresand

Råolie er ikke bare råolie 

Nu er Aker Solutions og Statoil imidlertid blevet enige om at skrinlægge projektet og rive kontrakten på 11,2 mia. norske kr. itu.

Indtil videre har Aker Solutions brugt 375 mio. norske kr. på projektet. Kommunikationsrådgiver Bunny Nooryani siger ifølge Teknisk Ugeblad, at "teknologien ikke var moden nok".

Hos Statoil udtrykker feltudviklingsdirektør Ivar Aasheim ærgrelse over det kuldsejlede projekt. Han siger til Teknisk Ugeblad, at selskabet nu vil vurdere alternative løsninger.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også